tiistai 3. joulukuuta 2019

Eläinlääkärissä taas

Tähän päivään asti Bamse voi hyvin, mutta tänään päivällä se taas alkoi ontua. Avopuolisoni mukaan Bamse oli makoillut eteisen matolla, kun yhtäkkiä oli kuulunut kiljahdus. Tämän jälkeen Bamse oli alkanut ontua ja myös laskenut kerran alleen. Tällä kertaa se myös ontui eri jalkaa: sunnuntaina se ontui oikeaa takajalkaa, mutta nyt se ontui vasenta.

Tulin kotiin vähän tämän ontumisen alkamisen jälkeen ja soitin heti Vallilan Evidensiaan. Siellä sattui olemaan pian vapaa aika, joten lähdimme heti sinne. Bamse tosiaan ei laskenut ollenkaan painoa vasemmalle takajalalleen, vaan pyrki liikkumaan kolmella jalalla.

Eläinlääkärin kopeloidessa jalkaa Bamse ei inahtanutkaan. Päällisin puolin ei tuntunut mitään ihmeellistä. Kinnervika oli myös käynyt mielessä, mutta siltä kuitenkin vältyimme, sillä kinnerkin oli paikallaan. Polven tutkimiseen Bamse reagoi hieman.

Bamselle tehtiin myös suppea neurologinen testi ja mm. sen takajalkojen refleksit testattiin. Refleksitkin olivat kunnossa. Mitään selkeästi havaittavaa ei siis ilmennyt vieläkään, mikä oli erikoista siihen nähden, että Bamse kulki kolmella jalalla, joten voisi kuvitella sen vasemman takajalan olevan kipeä. Eläinlääkärin lattialla kävellessäkin se kulki kolmella jalalla.

Koska testeissä ei löytynyt mitään, Bamselta otettiin vielä röntgenkuvat takajaloista. Sen jälkeen Bamsea hoitanut eläinlääkäri sekä toinen eläinlääkäri katsoivat röntgenkuvat. Eläinlääkärin mukaan Bamsella voi olla vasemman polven kasvulinjassa murtuma. Oikean polven kasvulinja taas näytti siistiltä.

Eläinlääkärin ohjeistuksen mukaisesti varasimme ortopedille ajan, jonka saimmekin jo huomisaamulle. Saimme myös Bamselle kipulääkettä. Nyt ei auta kuin odottaa ja toivoa, että ortopedikäynti selventää asioita.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti