Netta

Ja silti otan koko show'n
Täyden laidallisen 
Käy miten käy
Sen koko paketin
Ainakin jotain uskalsin
PMMP - Koko show



Nimi: Milennas Annetta
Kutsumanimi: Netta
Rotu: shetlanninlammaskoira
Syntymäaika: 24.4.2010
Sukupuoli: narttu
Väri: soopeli
Säkäkorkeus: n. 42 cm

Isä: Lundecock's Happy Talk
Emä: Milennas Mirelle

Terveys
Hampaat: poistettu yksi hammas murtuman vuoksi
Purenta: leikkaava purenta
Silmät: CRD/CH
Lonkat: C/B
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selän spondyloosi: SP0
Välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV1
Sydän: ei sivuääniä




Harrastustuloksia
Viralliset
Näyttely: EH
Agility: yliaikanolla & sij. 1 / medi 1
Rally-toko: RTK1
Toko: ALO3

Epäviralliset
Match Show: PUN BIS2, SIN BIS1
Agility: nollatulos & sij. 2 / medimöllit
Rally-toko: 88/100 pistettä, sij. 3 / möllialokasluokka
Toko: II-tulos

Netasta

Olipa kerran vuosi 2008, 13-vuotias minä, nyt jo edesmennyt sileäkarvainen colliemme Piri ja eräs mätsäri. Kyseisen mätsärin jälkeen keksin sen: halusin oman koiran. Sheltin. Shelttipäähänpinttymä olikin laadultaan peruuttamaton ja johti pennun etsintään. Löysimme keväällä 2010 Netan kasvattajan ja valitsimme kahdesta vapaasta pennusta sen pennun, joka isäni mukaan oli "ihan Netan näköinen". Hän kun oli alkanut puhua tulevasta pennusta Nettana, ja nimi pääsi vakiintumaan. Haimme Netan kesäkuussa.

Fyysisesti Netta kasvoi rotunsa ihannekorkeuteen nähden isoksi, mutta henkisesti se on omalla tavallaan leikkimielinen. Kotona oman perheen kesken se on näyttänyt oman riehakkaan puolensa. Häntä heiluttaa koiraa, kun joku tulee kotiin. Vieraissa tilanteissa Netta on hieman varautunut, mutta kuitenkin myös utelias. Vieraita ihmisiä kohtaan Netta lämpeää hitaasti.

Netta pitää ruoasta, ulkona olemisesta, temppujen tekemisestä ja omasta laumasta. Se on myös osoittautunut ketteräksi kiipeilijäksi. Arjessa se on oikein mainio koira. Netta osaa esimerkiksi matkustaa rennosti hössöttämättä. Sen voi myös huoletta jättää autoon tai kangashäkkiin odottamaan pelkäämättä, että se tuhoaa auton tai murtautuu ulos häkistä.

Kun lähdin opiskelemaan syksyllä 2015, oli tarkoitukseni ottaa Netta mukaan. Netta asuikin luonani pari kuukautta, mutta harmikseni se ei sopeutunutkaan kerrostaloelämään. Niinpä tein päätöksen Netan parhaaksi, ja se muutti takaisin kotikotiini Pohjois-Karjalaan.

© Minna
Harrastuksista

Harrastuskoirana Netta on omalla tavallaan helppo tapaus, vaikka se onkin tarjonnut myös omanlaisiaan haasteita. Virheiltäkään ei ole luonnollisesti voinut välttyä. Netta pitää yhdessä tekemisestä ja palkkautuu parhaiten namipalkalla. Hankaloittava tekijä on ollut oma kisajännitykseni, johon Netta voi reagoida herkästikin.

Tällä hetkellä en harrasta Netan kanssa mitään, koska asun yli 400 kilometrin päässä siitä. Olemme kuitenkin harrastaneet mätsäreitä, agilityä, rally-tokoa ja tokoa. Innostus rally-tokoon syttyi vuonna 2015 ja elokuussa 2015 Netta saikin lajista koulutustunnuksen. Tokosta kävimme aikanamme alkeiskurssin, jonka jälkeen tahkosimme lajia enemmän tai vähemmän epäsäännöllisesti. Mätsäreissä on tullut kierrettyä vaihtelevalla menestyksellä. Agilityä treenasimme pari vuotta.

Jo mainittujen lasien lisäksi olemme hieman kokeilleet koiratanssia. Lisäksi olemme päässeet kokeilemaan hakua ja doboa. Onpa Netta myös parivuotiaana osallistunut koirien uimakouluunkin. Netan kanssa on ollut hauskaa kokeilla erilaisia lajeja.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti