sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Vuoden ensimmäinen eläinlääkärireissu

Olimme kovasti toivoneet, että seuraavan eläinlääkärireissun aika olisi vasta kesällä terveystarkastuksien merkeissä. Eilen iltapäivällä Bamse alkoi kuitenkin yhtäkkiä ontua. Se makasi aluksi normaaliin tapaan lattialla ja söi puruluuta, mutta kun se nousi siitä, se vinkaisi ja alkoi roikottaa leikattua jalkaansa.

Tämä herätti tietenkin huolta ja soitin Viikin eläinlääkäripäivystykseen. Päädyimme siihen, että seuraamme hetken tilannetta. Bamse pystyi kävelemään myös normaalisti ja varasi välillä painoa leikatulle jalalle, mutta se kuitenkin varasi enemmän painoa terveelle jalalle.

Ruoan jälkeen lähdin Bamsen kanssa Viikkiin jalkaa näyttämään. Bussista noustuamme laskin Bamsen maahan ja se ontui taas jalkaansa roikottaen. Eläinlääkärissä se kuitenkin käveli melko normaalisti. Sama on jatkunut tänään ja Bamse on muuten ollut oma itsensä, mutta se ei kuitenkaan varaa leikatulle jalalle samalla tavalla painoa kuin ennen.

Viikissä saimmekin odottaa muutaman tunnin, koska ontumatapaukset eivät ole niitä kiireisimpiä tapauksia. Lopulta Bamse pääsi eläintenhoitajan tarkastettavaksi. Hajut selvästi muistuttivat Bamsea joulukuusta, ja alkuun hoitaja epäilytti sitä kovin. Lopulta se kuitenkin meni hoitajan luo. Tässä Bamselta kuunneltiin sydänäänet.

Seuraavaksi hoitaja haki lääkärin Bamsea katsomaan. Myös lääkäri oli Bamsen mielestä aluksi epäilyttävä, mutta lopulta pahimmat epäilykset hälvenivät. Myös lääkäri kuunteli Bamsen sydänäänet. Hän myös tarkisti hampaat ja kopeloi Bamsen jalkoja. Mitään akuuttia ei löytynyt.

Bamselle päätettiin kuitenkin antaa kipulääkettä. Eläintenhoitaja sai hyvin laitettua lääkepiikin; Bamse ei huomannut sitä ollenkaan. Joulukuussahan Bamse alkoi Viikissä kiljua sen jälkeen, kun lääke oli jo pistetty. Nyt se ei tainnut tajuta. Kaiken kaikkiaan saimme hyvää ja koiran ehdoilla tapahtuvaa palvelua.

Eläinlääkäri myös suositteli soittamaan maanantaina sille eläinlääkäriasemalle, jolla Bamse leikattiin. Aionkin heti huomenna soittaa sinne ja kysyä, miten tämän asian kanssa edetään. Eilen röntgenkuvia ei otettu, koska paikalla ei ollut ortopedia. Toivottavasti olemme huomenna viisaampia asian suhteen.

Tällä hetkellä pahin pelko Bamseen liittyen on se, että jalalle olisi tapahtunut jotain leikkausta vaativaa. Että jalan naulat olisivat lähteneet liikkeelle tai jotain. Bamsehan ei ole pitkään aikaan pomputtanut jalkaansa, joten tämä totta kai säikäytti. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti