tiistai 18. helmikuuta 2020

Epäreilu on maailma, se on selvää

Bamsen jalan tilanne on taas kerran herättänyt ajatuksia. Toivon todella paljon, että jalassa ei olisi mitään vikaa. Kunpa kyseessä olisi jokin vähemmän vakava juttu. Kunpa kyseessä ei olisi vaikkapa ristisidevaurio. Vaan ei tässä kai auta muu kuin odottaa eläinlääkärin yhteydenottoa.

Helpottavaa oli kuitenkin saada kuulla, että polvi oli luutunut hyvin ja että laitetut pinnatkin ovat paikallaan. Olin jo ajatellut, että meidän tuurillamme ne olisivat varmaan lähteneet liikkeelle, jolloin ne olisi pitänyt poistaa. No, onneksi ei.

Muistan, kun kävimme kesällä katsomassa pentuja. Muistan myös, kun elokuussa kävin neuvottelemassa pennun vakuutuksista. Vähätpä silloin tiedettiin, että eläinlääkärikuluvakuutukselle olisi tarvetta vain neljä kuukautta myöhemmin.

Olikin onni onnettomuudessa, että otimme sen vakuutuksen. Yhdelläkään muulla koirallamme ei ole ikinä ollut eläinlääkärikuluvakuutusta. Eikä yhdellekään muulle koirallemme ole sattunut mitään tällaista. On ollut nastaa kitalaessa ja käärmeenpuremaa jalassa, mutta ikinä keneltäkään ei ole murtunut mitään.

Säikähdimme lauantaina todella paljon, kun Bamse yhtäkkiä kiljaisi ja alkoi roikottaa sitä leikattua jalkaansa. Sehän oli tosiaan vain syönyt puruluuta lattialla. Se ei alkanut ontua kesken leikin. Ja silloin kun sen jalka murtui, se oli myös maannut lattialla ja alkanut yhtäkkiä huutaa. Vaikka tajusimme nopeasti, ettei mitään luultavasti ole murtunut, olimme huolissamme.

On vaikea tajuta, että tällaista on käynyt Bamsen ikäisen pennun kanssa. Varsinkin jos nyt joudutaan vielä uusiin tutkimuksiin. Ja jos vielä selviää, että jalassa onkin jotain muuta vikaa. Muut koiramme eivät olleet joutuneet käymään eläinlääkärissä näin usein näin lyhyen ajan sisään (tai tähän ikään mennessä).

Elämä ei ole reilua. Mutta välillä se on niin vaikea hyväksyä. Niin on nytkin, vaikka kyse ei ole mistään elämän ja kuoleman asiasta. Kaikkein haluaisimme, että Bamse tulisi kuntoon. Että se pääsisi taas nauttimaan iloisesta elämästään. Ja ennen kaikkea että asiat selviäisivät jotenkin.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti