sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Reissu Joensuuhun ja paluu arkeen

Maanantaina suuntasimme kulkumme kohti rautatieasemaa ja Joensuuhun vievää IC-junaa. Edessä oli Bamsen ensimmäinen junamatka kaukoliikenteen junassa. Minulla oli jo aiempaa kokemusta koiran kanssa junalla matkustamisesta, koska olen Netan kanssa käyttänyt kaukoliikenteen junia. Netan kanssa se vain on sattunut menemään hyvin helposti, koska Netta suhtautuu matkustamiseen rauhallisesti ja rauhoittuu nopeasti lepäämään.

Bamsea olisi kiinnostanut oikeastaan kaikki, mitä vaunussa tapahtuu. Muut koirat olisivat olleet sen mielestä kivoja. Samoin konnarit. Syliin se sentään välillä rauhoittui, mutta muuten se sai rouskutella puruluita. Paluumatkalla Bamse nukkuikin jo sitten enemmän. Junamatkat menivät kuitenkin ihan hyvin varsinkin siihen nähden, miten nuori Bamse on. Kaksi ihmistä ja yksi pentu oli myös toimiva yhdistelmä, jos toinen omistajista halusi käydä esimerkiksi vessassa.

Kotikotona Bamse pääsikin tutustumaan muihin koiriin. Niitä ihmetytti hyvin paljon pieni pentu, joka halusi tutustua niihin. Bamse olikin oikein reipas, mutta se osasi myös kunnioittaa vanhempia koiria, eikä se yrittänyt esimerkiksi roikkua kenenkään hännässä. Netta varmaan muisti Bamsen vielä elokuulta.

Bamse ja Netta pääsivät myös käymään Kolilla. Sää vain oli sen verran sumuinen, ettei kamera kulkeutunut autoa pidemmälle. Bamsella oli hauskaa uusia hajuja ihmetellessä. Netalle Koli taas oli ennestään tuttu paikka.


Netta tuntui myös valtavan kokoiselta, kun on tottunut katselemaan pientä Bamsea. Tämän lisäksi Netan turkki näytti todella tummalta, vaikka näissä kuvissa se näyttää kyllä ihan samalta kuin elokuussakin. Liekö tuo sitten johtunut siitä, että Bamse on aika paljon vaaleampi kuin Netta.

Keskiviikkona palasimme Helsinkiin ja Bamsea nukuttikin kotona oikein makoisasti. Torstaina Bamse pääsikin taas leikkimään. Nämä leikkiteffailut ovat myös oiva tapa väsyttää Bamsea. Samalla se pääsee nauttimaan elämästään ja leikkimään muiden kanssa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti