torstai 7. marraskuuta 2019

Hampaat vaihtuu ja pentu kasvaa

Postauksen kuvat on otettu lokakuun lopussa. Onneksi satuin tsekkaamaan, onko kameran muistikortilla kuvia, koska muuten tämä postaus olisi tehty puhelinkuvien turvin. Kuvissa on vielä syksyisen harmaata ja vihreää, mutta tänään satoi jo ensilumi. Lunta Bamse pääsi ihmettelemään jo Joensuussa, mutta nyt se sai vielä paremman kosketuksen siihen. Lumi ei tosin vaikuta sitä varsinaisesti haittaavan.

Hampaiden vaihtuminen on hyvällä mallilla. Noin puolitoista viikkoa sitten Bamsella oli alhaalla edessä hampaita kahdessa rivissä, mutta maitohampaat irtosivat ja rautahampaatkin löysivät omat paikkansa. Melkein kaikki etuhampaat ovatkin vaihtuneet. En tiedä kuvittelenko tämän, mutta minusta tuntuu, että Bamse pureskelisi asioita vähän vähemmän kuin aiemmin.

Välillä herään myös tajuamaan, että Bamse muistuttaa yhä enemmän shelttiä. Jonnekin on kadonnut se pieni pyöreä pentu, jonka toimme kotiimme elokuussa. Nyt Bamse on innokas, oppivainen ja ehtiväinen. Mörkövaihe on sikäli ollut menossa, että esimerkiksi pimeällä vastaantulevat ihmiset epäilyttävät Bamsea, vaikka normaalisti se rakastaakin ihmisiä.

Bamse on nyt käynyt pentutreffeillä niin Koirakoulu Ilossa kuin Mustissa ja Mirrissäkin. Pentutreffeistä se on saanut rutkasti iloa, kun se on päässyt leikkimään muiden pentujen kanssa. Sen mielestä myös muutkin koirat olisivat potentiaalisia leikkikavereita.

Hihnakävely sujuu yleensä ihan hyvin. Välillä Bamse vain saa juoksuhepuleita, jolloin se meinaa vetää. Ei siis auta kuin pysähtyä niissä tilanteissa. Mutta uskomattoman nätisti hihnassa kulkeminen on silti mennyt. Se meni jo alussa aika nätisti.

Koulutuksen saralla Bamse on päässyt harjoittelemaan odottamista. Sen lisäksi, että se odottaa aina ennen kuin saa syödä ruokansa, se on myös saanut sisällä tehdä luoksetuloharjoituksia, joissa se odottaa hetken. On palkitsevaa huomata paikallaolon vähitellen iskostuvan Bamsen tajuntaan, sillä Netalla kesti todella kauan oppia se.

Ulkona Bamsea kiinnostavat lehdet ja kaikki mahdolliset puunpalaset. Puunpalasia saakin välillä kaivaa pois Bamsen suusta. Sisällä se taas löytää kaikki sukat. Niitä olisi sen mielestä oikein mukavaa pureskella.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti