perjantai 18. lokakuuta 2019

Pampulan toinen rokotus

Tänään olikin Bamsen toisen rokotuksen aika. Eläinlääkärissä käytiin jälleen Vallilan Evidensiassa. Bamsen mielestä koko eläinlääkärireissu oli hauska, eikä se taaskaan huomannut rokotusta. Reipas pentu kaiken kaikkiaan. On hauskaa, että Bamse suhtautuu moniin asioihin iloisesti.

Bamse tosiaan yleensä tervehtii kaikkia ihmisiä reippaasti, mutta välillä sitäkin välillä jännittää. Arvelisin tämän johtuvan mm. tummasta vaatetuksesta tai siitä, jos Bamsea lähestytään ylhäältäpäin. Yleisesti ottaen se kuitenkin suhtautuu uusiin ihmisiin innokkaasti ja menee tervehtimään näitä reippaasti.

Painoa Bamsella on nyt 5,4 kg eli 1,4 kg tullut lisää viime rokotuksesta. Ensi viikolla Bamsella tulee täyteen tasan neljä kuukautta, joten haluan silloin puhtaasti oman mielenkiintoni vuoksi punnita Bamsen. Viikoissa laskettunahan Bamsella tuli 16 viikkoa täyteen keskiviikkona. 

Pennun paino neljän kuukauden iässä kiinnostaa minua, sillä kuten aiemmin kirjoitin, minulla on tiedossa Netan koko siinä iässä. Se painoi jo 7 kg. Totta kai kaikki on melkoista arvuuttelua, mutta uskon Bamsen jäävän Nettaa pienemmäksi. 

Itse jää usein siihen harhaluuloon, ettei pentu kasvaisi ollenkaan, kun sitä tuijottelee joka päivä. Muut taas sanovat aina, että Bamse on kasvanut. Kuvistakin näkee, että pikkupentu on vaihtunut herra koipeliiniin. Saas nähdä, milloin pehmoinen pentukarva alkaa vaihtua aikuiskarvaan. Selässähän Bamsella kasvaa jo vähän aikuiskarvahaituvia.

Hampaiden vaihtumisen suhteen emme ole huomanneet mitään erikoista. Eläinlääkärin mukaan kulmahampaat eivät ainakaan ole vielä vaihtuneet. Purenta tosin on kuulemma hyvä. Ei tässä taida auttaa kuin odottaa. Bamsenkin olo varmasti helpottuu, kun hampaat ovat vaihtuneet, eikä tarvitse purra kaikkea.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti