sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Sisäsiisteysopetus

Pennun kanssa saa todellakin muistaa, että kaikki alkaa nollasta. Näin on myös sisäsiisteysopetuksen kanssa. Yhtäkkiä elämään kuuluukin pennun tarkkailu, mahdollisten vahinkojen siivoaminen, pissa-alustojen vaihtaminen ja ulkona ravaaminen. Ja sama meno vain jatkuu.

Bamsenkin kohdalla sisäsiisteysopetus alkoi heti pennun saavuttua kotiin. Pentu kainaloon ja pihalle aina kun se oli syönyt, juonut, leikkinyt tai juuri herännyt. Nyt Bamse jaksaa jo pidätellä vähän paremmin, vaikka vahinkoja sattuukin välillä. Eihän tämän ikäinen pentukaan pysty loputtomiin pidättämään.

Viime aikoina Bamse on tehnyt sisällä tarpeensa pääsääntöisesti pissa-alustoille. Kakkoja se harvemmin tekee sisälle, mutta pissoja saattaa tulla. Välillä on myös niitä päiviä, jolloin vahinkoja sattuu enemmän kuin muina päivinä.

Sisäsiisteysopetus kuulostaa teoriassa yksinkertaiselta. Aina pennun lukeminen ei kuitenkaan ole niin helppoa. Joskus vahinko sattuu juuri sillä hetkellä, kun olisi ollut aikeissa viedä pennun ulos. Ja joskus vahinko tapahtuu, vaikka pentu olisi vain hetki sitten ollut ulkona. Aina ei siis voi ennakoida kaikkea, vaikka kuinka yrittääkin tehdä niin.

Bamsella vahinkoja sattuu eniten sen ollessa yksin, mikä on ymmärrettävää, koska eihän se jaksa vielä hirveän kauaa pidättää. Kotona ollessamme vahinkoja sattuu välillä riehuhepuleiden yhteydessä juuri niissä mainitsemissani tilanteissa, joissa olemme hetki sitten olleet ulkona.

Harjoitukset siis jatkuvat. On kuitenkin ilo huomata, ettei ulkona tarvitse juosta enää yhtä tiheästi kuin kuukausi sitten. On myös öitä, jolloin vahinkoja ei satu sisälle ollenkaan. Jos herään kesken unieni, lähden yleensä käyttämään Bamsea ulkona. Näin siis siihen asti, että se jaksaa pidättää pidempään.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti