lauantai 18. syyskuuta 2021

Retki, rähmäsilmän selvittelyä ja rokotus

Tällä viikolla onkin ehtinyt tapahtua kaikenlaista. Maanantaina lähdin Pandan kanssa kaupunkikävelylle, mutta päädyimmekin hyvin spontaanisti Suomenlinnaan. Panda oli oma utelias itsensä, ja retki lauttamatkoineen kaikkineen meni hyvin. Välillä kannoin Pandaa, mutta enimmäkseen se sai kävellä itse. Portaatkin menivät todella mukavasti.


Panda hakeutuu mielellään nukkumaan Bamsen viereen, mikä ei yleensä Bamsea haittaa. Välillä se vain vaihtaa paikkaa. Ehkäpä makoilupaikan pitää olla juuri Se Oikea Paikka, jotta se kelpaa myös Bamselle? Joka tapauksessa on ihanaa, että koirista on seuraa toisilleen.


Keskiviikkona Bamse joutui käymään eläinlääkärissä, koska sen silmät olivat alkaneet rähmiä. Silmät eivät punoittaneet, mutta rähmiminen herätti epäilyksiä. Saimme samalle päivälle ajan HauMauhun, jossa todettiin rähmimisen johtuvan ylimääräisistä ripsistä. Eläinlääkäri myös poisti ylimääräiset ripset hoitajan kanssa. Silmiin pitää vielä laittaa kostuttavia tippoja, mutta muuten silmien pitäisi olla kunnossa. 

Eivätpä nuo ylimääräiset ripset mikään suuri yllätys olleet, koska ne ovat shelteillä niin yleisiä. Bamsella on välillä vuotanut silmät, mikä on varmaan sitten sekin johtunut ylimääräisistä ripsistä. Netalla puolestaan oli viime vuonna silmässään pieni ylimääräisen ripsen aiheuttama haava. Onneksi Bamsella ei ollut kuitenkaan haavaumia.

Bamsella kuului myös sydänääniä kuunneltaessa vanha tuttu sivuääni, jonka vahvuus oli 1/6. Virallisessa sydänkuuntelussa tulos oli "ei sivuääniä", mutta tämä sivuääni on nyt kuulunut muutamilla edellisillä eläinlääkärikäyntikerroilla. Onneksi kyseessä on kuitenkin niin lievä sivuääni, ettei sen pitäisi vaikuttaa mihinkään.


Pandalla puolestaan oli tänään rokotusaika HauMaussa. Pontevana pentuna se tervehti eläinlääkäriä haukahtelemalla, kun eläinlääkäri saapui toimenpidehuoneeseen. Pandaa vähän ujostutti, mutta se oli nätisti eläinlääkärin tutkiessa sitä. Rokotusta Panda ei tainnut edes huomata popsiessaan eläinlääkärin pöydälle laittamia nameja.

Eläinlääkärikäynnin jälkeen olimme hetken aikaa keskustassa ja pääsipä Panda taas osallistumaan lounaalle Picnicissä, joskin kantorepusta käsin. Repun ollessa paikalleen Panda usein nukkuu repussa. Näin on esimerkiksi julkisissa kulkuneuvoissa.


Panda painoi HauMaun vaa'an mukaan 3,05 kg. Eläinlääkärin mukaan paino on pennulle sopiva. Tänään päätin vihdoin kokeilla koirien mittaamista. Jos mittaustulokseni pitää paikkansa, Pandan säkä on nyt näin melkein kolmen kuukauden iässä 28 cm. Bamsen säkäkorkeudeksi taas mittasin 41 cm, mikä voi ainakin hyvin pitää paikkansa, koska Netan säkäkorkeus on 42 cm ja Bamse on suunnilleen samaa kokoluokkaa kuin Netta.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti