keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Hei hei mitä kuuluu

Viime aikoina on ollut hieman hektistä, mutta nyt ehtii taas suomaan aikaa blogillekin. Pandakin on ollut meillä melkein kolme viikkoa, joten on jo aikakin päästä kuulumisten pariin. Mitä kaikkea tämän ja edellisen postauksen välillä on tapahtunut?

Panda on ollut oikein reipas ja tarmokas pieni koiranalku. Heti alkuun se oppi kulkemaan koiraportin pinnojen välistä. Viime viikolla kulkeminen kuitenkin väheni. Kerran Panda meni portista läpi ja alkoi sitten haukkua halutessaan toiselle puolelle. Enää se ei varmaan mahdu kauaa kulkemaan niiden pinnojen välistä. Mutta onpa hyvä, ettei ostettu heti alkuun koiraporttia makuuhuoneen oveen, kun siitä ei olisi ollut Pandan kohdalla apua.


Panda on päässyt myös sosiaalistumaan. On käyty Peten koiratarvikkeessa, Mustissa ja Mirrissä ja opiskeluaikojeni ainejärjestön puistotapahtumassa. Panda on matkustanut autossa, bussissa ja metrossa. Juna ja ratikka ovat siis vielä kokeilematta. Tarkoitus on myös näin alkajaisiksi totuttaa Pandaa sille varta vasten otettuun kantoreppuun.


Bamse ja Panda tulevat erinomaisen hyvin toimiin. Leikkiminen sujuu, ja jos meno äityy liian villiksi, Panda ilmoittaa siitä kiljahtamalla. Bamse on hyvin kärsivällinen, eikä sitä vaikuta haittaavan, vaikka Panda roikkuisi sen karvoissa kiinni. Ainoa asia, mitä se ei Pandalta hyväksy, on sen omalle ruokakupille pyrkiminen. Bamsen ruokailuihin on myös Pandan saavuttua tullut vauhtia.


Pandalla on tapana mennä välillä nukkumaan sohvan ja seinän väliin pieneen koloon, mihin Bamse ei pääse. Panda on myös toisinaan mennyt sinne syömään saamaansa herkkua. Samoin Panda sujahtaa vikkelästi sängyn alle. Bamsekin on välillä tunkenut itsensä Pandan perässä sängyn alle, vaikka sen onkin vaikeampaa mahtua sinne.


Tulevana lauantaina Panda pääsee ensimmäistä kertaa leikkimään muiden pentujen kanssa, kun suuntana on Koirakoulu Ilon leikkitreffit. Ilon leikkitreffeillä kävin Bamsenkin kanssa, ja ainakin sen mielestä se oli parasta ikinä. Toivottavasti se on Pandastakin mukavaa.

Välillä on vaikea huomata Pandan kasvua, kun sitä näkee jatkuvasti. Onneksi kuvista voi sitten tulevaisuudessa havainnoida, miltä Panda joskus näytti. Koulutuksen suhteen ollaan tutustuttu naksuttimeen, ja Panda on jo oppinut antamaan tassua. Myös istumisen opettelu on hyvällä mallilla.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti