torstai 2. syyskuuta 2021

Tarinat koirien nimien takana

Tässä postauksessa esitellään elämääni kuuluneiden koirien nimien taustat.

Susku


Susku sai nimensä Suzuki-moottoripyörän mukaan.

Vilkku


Vilkulle mietittiin koko perheen voimin nimeä. Radiosta tuli jokin Maija Vilkkumaan laulu ja sanoin: "Maija Vilkkumaa!" Tarkoitukseni oli, että joku säätäisi äänenvoimakkuutta korkeammalle, mutta sen sijaan alettiin miettiä nimeä koiralle Maija Vilkkumaan kautta. Maija? Ei. Vilkku? Joo. Yksi aiempi nimi-ehdotus olisi ollut Vappu, koska pentu haettaisiin vappupäivänä. Itse olisin jostain syystä halunnut antaa koiralle nimen Mirma (en tiedä mistä olin sen keksinyt).

Piri


Pirin nimi juonsi juurensa suoraan sen virallisesta nimestä Final Fantasy's Creative Spirit. Olin itse ehdottanut muistaakseni nimeä Spirit, mutta Piri oli helpompi sanoa.

MiruMirun nimen keksi veljeni.

Netta


Shelttipentua varten minulla oli listattuna kaikenlaisia nimiä, kuten Amber ja April. Isäni alkoi kuitenkin jostain syystä puhua tulevasta pennusta nimellä Netta, ja Netta siitä sitten tulikin.

Bamse


Kun päätimme avopuolisoni kanssa ottaa koiran, meillä oli valmiina käytännössä vain narttukoirien nimiä. Meille oli kuitenkin tulossa uroskoira, joten sille oli keksittävä nimi. Nimen piti myös toimia sekä suomeksi että ruotsiksi. Lopulta joltain netin nimilistalta löytyi nimi Bamse, ja siihen päädyimme.

Panda


Pandan kohdalla piti jälleen kerran löytää nimi, joka toimisi sekä suomeksi että ruotsiksi. Nimilistoja selatessani löysin nimen Vanda ja naureskelin sille, koska se on Vantaan ruotsinkielinen nimi. Avopuolisoni kuitenkin kuuli Panda, ja lopulta päädyimme valitsemaan sen nimeksi.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti