sunnuntai 12. syyskuuta 2021

Pandan oma metsäretki ja kuulumisia

Panda pääsi jokin aika sitten ihan omalle metsälenkille ilman Bamsea, ja kerrankin oli mahdollisuus ottaa kuvia ihan kameralla. Vikkelästä ja uteliaasta pikkupennusta on tosin vaikea saada onnistuneita otoksia, kun sen on tutkittava maastoa.

Osallistuimme Pandan kanssa viime viikon lauantaina Koirakoulu Ilon leikkitreffeille. Paikalla oli neljä koiraa, ja Pandaa vähän ujostutti alkuun. Tila jaettiinkin niin, että villimmät pennut saivat telmiä keskenään ja Panda sai rauhassa tutustua toisen rauhallisemman pennun kanssa. Olin itse asiassa olettanut, että Panda lähtisi innolla leikkimään, koska se leikkii Bamsen kanssa hyvin usein. Toisaalta se myös tuntee jo Bamsen.

Panda on saanut välillä harjoitella kantorepussa matkustamista. Lisäksi kävimme viime viikon sunnuntaina kaupunkikävelyllä Helsingin keskustassa. Panda tuntuu keräävän paljon katseita ohikulkijoilta joka kerta, kun olemme jossain. Ja onhan se sievä pentu.

Ensimmäiseen rokotukseen on varattu aika ja pentukurssillekin on varattu paikka. Sosiaalistaminenkin jatkuu. Tarkoitus olisi myös alkaa sopia leikkitreffejä muiden pentujen kanssa. Pitää vain löytää oikean kokoista seuraa, koska Panda tuntuu pikkuruiselta. Kotipunnitukseni mukaan sillä oli eilen (lauantaina) painoa n. kolmen kilon verran.

Bamse painoi ensimmäisen rokotuksen aikaan neljä kiloa, ja epäilen ettei Panda ihan niihin lukemiin yllä rokotuksen aikaan. Rokotus on nimittäin ensi viikon lauantaina. Huomasin itse asiassa Bamsen rokotustodistuksesta, että päivä on täysin sama kuin Bamsen ensimmäisellä rokotuksella. Vain vuosi ei täsmää. Hauska sattuma!

Pandan säkäkorkeutta en ole mitannut, koska meillä ei ole luotettavaa keinoa mitata Pandaa. Välillä tuntuu, ettei se kasva ollenkaan. Toisaalta se on kuitenkin kasvanut sen verran, ettei se ole enää hetkeen mennyt koiraportin pinnojen välistä.

Koon suhteen en lähde kuitenkaan sanomaan juuta tai jaata, koska sitä on niin vaikea ennustaa. Netta oli toki pentuna isokokoinen, mutta Bamsen luulin jäävän rotumääritelmän mittoihin. Se otti kuitenkin viiden kuukauden iän jälkeen vielä pienen kasvuspurtin. Aivan kuin se olisi osoittanut kasvavansa, vaikka eläinlääkäri sanoi, ettei se välttämättä enää kasva jalkaleikkauksen jälkeen.

Sitten takaisin Pandaan itseensä. Se on kovin ahne ja syö hyvin nopeasti. Se roikkuu Bamsessa kiinni, mutta Bamsea se ei enimmäkseen haittaa. Se hyväksyy Pandalta melkein kaiken, kunhan se ei tule sen ruokakupille tai pureskele sen varpaita.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti