lauantai 11. syyskuuta 2021

Bamsen erkkarireissu

Bamse osallistui elokuun lopulla (29.8.) shetlanninlammaskoirien erikoisnäyttelyn open show -luokkaan. Tämä luokka oli tarkoitettu koirille, jotka eivät syystä tai toisesta voi osallistua virallisiin kehiin. Bamsehan on kastroitu, joten se oli meidän kohdallamme syy tähän luokkaan osallistumiseen. Toki Bamse on lisäksi isokokoinenkin.

Erikoisnäyttely oli alun perin tarkoitus järjestää Helsingissä, mutta lopulta siirrettiin Tuusulaan. Tämä tieto oli omiaan aiheuttamaan aluksi hieman harmaita hiuksia, koska meillä ei ole autoa käytössä. Auton kanssahan tuo matka olisi ollut aivan helppo. Nyt piti vain selvittää, miten taittaisimme sen julkisilla. Eikä matka vaikea ollutkaan (bussikin meni aivan näyttelypaikalle), se vain tuntui melko pitkältä.


Saavuimme paikalle, kun urosten virallinen arvostelu oli vielä käynnissä. Tämän jälkeen alkoi open show, jossa olivat ensin vuorossa urokset. Kehässä ravaaminen meni välillä vähän pomppimiseksi. Pöydällä olemista ja tuomaria Bamse vähän jännitti. Ja näyttely puolestaan jännitti myös minua, koska vaikka kehä ei ollutkaan virallinen, olin ollut edellisen kerran näyttelykehässä 2014 ja mätsärikehässä 2019.

Alla vielä Bamsen arvostelu:

"2-v. maskuliininen uros. Kokoon sopiva luusto. Hyvä purenta. Kaunisilmeinen pää. Oikean syvyinen rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu reippaasti."

Ei kommentteja

Lähetä kommentti