lauantai 27. marraskuuta 2021

Epäonnea

Blogin pitäminen on ollut pitkään retuperällä, vaikka kirjoitettavaa sinänsä olisi. Niiden juttujen vuoro on kuitenkin joskus myöhemmin. Eilen iltalenkillä kävi niin, että Pandan tassu jäi vahingossa ihmisen jalan alle. Panda alkoi huutaa täyttä kurkkua. Yritin parhaani mukaan kantaa Pandaa niin, ettei se huutaisi koko ajan; avopuolisoni talutti Bamsea ja Nettaa (joka on tällä hetkellä täällä).

Ennen kotiinmenoa soitin Viikin päivystykseen, josta neuvottiin vielä kotona katsomaan varaako pentu painoa jalalleen. Kotona kuitenkin huomasin, että Pandan vasen takatassu oli ihan vääntynyt. Soitin uudelleen Viikkiin, mutta heillä oli päivystyksessä useamman tunnin jono. He neuvoivat kuitenkin soittamaan Pitäjänmäessä sijaitsevaan Mevetiin.

En ollut edes ollut aiemmin tietoinen siitä, että myös Mevetillä on päivystys. Soitin sinne, ja saimme luvan lähteä sinne. Ei muuta kuin matkaan vain, Netta ja Bamse saivat jäädä kahdestaan kotiin. Eläinlääkärissä punnitsimme Pandan. Nyt painoa oli 4,5 kg. Punnituksen yhteydessä kävi selväksi, ettei Panda tosiaan varannut ollenkaan painoa loukkaantuneelle jalalle. Jonkin ajan kuluttua Panda haettiin röntgenkuviin ja tutkimuksiin, ja me jäimme odottamaan.

Lopulta eläinlääkäri pyysi meidät mukaansa katsomaan Pandan röntgenkuvia. Kuva näyttikin aika hurjalta. Eläinlääkäri kertoi, että loukkaantuneen jalan metatarsaaliluut olivat murtuneet, ja tilanne vaatisi leikkausta. Heillä se ei valitettavasti onnistuisi, mutta saimme vinkit siitä, mihin lähteä soittamaan. Leikkausaika tulisi nimittäin saada mahdollisimman pian.

Kuvien katsomisen jälkeen jäimme vielä odottamaan Pandaa, joka oli vasta heräilemässä. Lopulta saimme syliimme tokkuraisen vilttiin käärityn Pandan. Enää piti odottaa papereita. Panda oli lääkitty, ja sen loukkaantunut jalka oli tuettu lastalla ja siteellä.

Tänään aloitin soittelukierroksen, jotta saisimme Pandalle leikkausajan. Se on tulevana maanantaina Urheilukoiraklinikalla. Onneksi ei tarvitse odottaa sen pidempään. Päivystyksessähän leikkausta ei voida hoitaa, mutta onneksi Panda sai myös lääkkeet mukaan.

Tuntuu todella kurjalta, että tällainen tilanne tuli myös Pandan kanssa vastaan. Bamse oli melkein päivälleen saman ikäinen, kun se loukkasi jalkansa. Kyseessä oli silläkin vasen takajalka, joskin murtuma sentään oli eri kohdassa (Bamsella se oli sääriluun kasvulinjassa). Pandan kohdalla tosin lohduttaa myös se, että tiedämme mitä tapahtui, sillä emme vieläkään tiedä syytä Bamsen jalan murtumiselle.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti