keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Missä liikummekin, aina meidät huomataan

Otsikossa mainittu kohta Teräsbetonin kappaleesta on käynyt usein mielessäni. Hyvin usein, kun Bamsen kanssa poistutaan kotipihaa kauemmas, ainakin yksi ihminen kiinnittää siihen huomiota. Jotkut kyselevät nimeä, rotua ja ikää ja haluavat silittää, toiset taas saattavat kauempaa kommentoida kaverilleen, että onpas ihana pentu. 

Bamse on saamastaan huomiosta aina mielissään, varsinkin jos se saa silityksiä. Sen mielestä menossa on aina Paras Päivä Ikinä, jos joku haluaa silittää sitä. Ja koska monet tuntemattomatkin ovat halunneet rapsuttaa Bamsea, on se tottunut kiitettävän hyvin muihin ihmisiin. Onkohan olemassa ihmistä, josta Bamse ei pitäisi?

Koska kirjoitan tätä postausta nyt yöllä tämän vuorokauden puolella, voi olla, että tänään tulee vielä toinenkin postaus. Bamse on nimittäin menossa hakemaan ensimmäiset rokotukset! Ja nyt 18.9. se on 12-viikkoinen. Kuvista näkee, miten Bamse on kasvanut siitä, kun se tuli meille. Blogin bannerikin pitää varmaan pian vaihtaa, koska Bamsea ei meinaa tunnistaa siitä kuvasta.

Punnitsimme Bamsen tänään ja saimme tulokseksi 3,6 kg. Säkäkorkeuden mittaaminen on ollut ongelmallisempaa, mutta jos epätoivoinen kotimittaus pitää paikkansa, voi säkäkorkeus olla n. 29 cm. Tai jotain sinnepäin. Vaikea sanoa, kun ei ole ollut mahdollisuutta mitata Bamsea säkämitalla.


Energiaa Bamsella on edelleen kuin pienellä kylällä. Päivään kuuluu yleensä ainakin yksi pentuhepuli, joka sisältää päätöntä juoksentelua ympäri asuntoa. Hampaat alkavat myös ilmeisesti vaihtua, sillä Bamsesta on kiva pureskella kaikkea. Ihan kaikkea. Bamse jaksaa myös riehua aika kauan. Viime lauantaina se tosin oli oikeastaan koko päivän väsynyt pentuleikkitreffien jäljiltä. 

Erikoiset asiat vähän jännittävät Bamsea vieläkin, mutta samalla se on myös kiinnostunut muista asioista. Julkisilla kulkuneuvoilla Bamse on matkustanut kiitettävän paljon. Rokotusten jälkeen tulee mahdollisuus päästä lopulta Mustin ja Mirrinkin pentutreffeille. Mikäpä olisikaan Bamsesta kivempaa?

Kaiken kaikkiaan Bamse on hyvin reipas pentu, joka jatkaa eteenpäin häntä heiluen. Se ei ole pelästymällä pelästynyt mitään. Se on myös mahdottoman ahne, joten ruokakuppi tyhjenee hetkessä. Tällä hetkellä Bamse syö kolme kertaa päivässä.

Onneksi välillä voi pysähtyä nauttimaan pentuajasta. Vaikka pennun kanssa kaikki alkaa aina nollasta, ei pentuaikaa tietenkään saa koskaan takaisin. Ja pennut vielä kasvavat todella nopeasti. Niin on Bamsenkin kohdalla, vaikka välillä on vaikea huomata sen kasvua, kun sen näkee päivittäin ja se tuntuu olevan aina samankokoinen.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti