tiistai 10. syyskuuta 2019

Bamsen sosiaalistaminen

Sosiaalistaminen on yksi asia, jossa epäonnistuin Netan kanssa. Siksi se on myös asia, jonka olen halunnut tehdä toisin Bamsen kanssa. Onneksi meillä on täällä loistavat puitteet pennun sosiaalistamiselle. Kulkuneuvoja, ihmisiä, lemmikkitarvikekauppoja, erilaisia paikkoja...

Bamse on suhtautunut uusiin asioihin enimmäkseen uteliaasti, vaikka välillä jotkin asiat sitä jännittävätkin. Julkisissa kulkuneuvoissa se matkustaa kiltisti sylissä, ja jotkut muutkin matkustajat ovat kiinnittäneet siihen huomiota. Kulkuneuvoista olemme käyttäneet eniten bussia, mutta myös raitiovaunu, metro, juna ja auto ovat tulleet tutuiksi.


Ihmisiin Bamse on myös saanut tutustua kiitettävän paljon. Hyvin usein ollessamme kodin ulkopuolella joku tulee kysymään, saako Bamsea silittää. Ja Bamsehan rakastaa ihmisiä, vaikka välillä sitä vähän ujostuttaakin. Rapsutukset ja silitykset ovat Bamsesta parasta ikinä.

Lemmikkitarvikekaupoissakin olemme joitain kertoja käyneet. Yhdellä kerralla Bamse sai kehuja reippaudestaan. Bamsella ei myöskään ole ollut ongelmia sen kanssa, että myyjät ovat sovittaneet sen päälle valjaita ja heijastinliiviä. Niitä ostettaessa olikin hyvä, että Bamse oli mukana, koska oikea koko olisi ollut muuten vaikea valita.


Viime viikolla Bamse pääsi osallistumaan myös fuksiaisiin, joissa olimme pitämässä yhtä rastia. Bamsen mielestä se taisi olla paras päivä ikinä, koska se sai jälleen kerran paljon huomiota ja erityisesti silityksiä. On ihanaa huomata, miten reipas pieni pentu Bamse on.

Osa äänistä on Bamsen mielestä vieläkin jänniä, mutta vaikka sitä jännittää, se on myös utelias. Äänten lisäksi pitää käydä vielä lisää erilaisissa paikoissa ja löytää Bamselle koirakavereita. Torstaina alkaa jo pentukurssi.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti