keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Montako koiraa on tarpeeksi?

Yksi koiran omistamisen ikuisuuskysymyksistä on koirien määrä. Montako koiraa on tarpeeksi? Entä voiko koiria olla liikaa? Ja mikä pahinta, näihin kysymyksiin ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta, vaan jokaisen pitää määritellä se vastaus itse.

Olen sitä mieltä, että koiria on liikaa silloin, kun niistä ei voida huolehtia tarpeeksi hyvin. Joissakin tilanteissa yksikin koira voi olla liikaa. Ennen koiran hankintaa onkin syytä pohtia, millaisen kodin voi koiralle tarjota ja millaisen koiran voi hankkia. Tässä postauksessa en kuitenkaan aio enempää ottaa kantaa muiden koiran hankkimisiin, vaan käyn läpi omia pohdintojani.


Minulla ja avopuolisollani on tällä hetkellä yksi koira, Bamse. Kotona asuessani koiria oli kerrallaan 1–3. Lähdin opiskelijaan olettaen Netan sopeutuvan kaupunkielämään, mutta lopulta päädyinkin siihen ratkaisuun, että jäin muutamaksi vuodeksi koirattomaksi.

Tässä nykyisessä elämäntilanteessa koen, että yksikin koira on tarpeeksi. Varsinkin nyt kun Bamsekin on vielä käytännössä pentu. Ehdoton yläraja koirille tässä tilanteessa olisi ehkä kaksi tai kolme, mutta ensin Bamsen pitää saada kasvaa rauhassa aikuiseksi.


Haluaisimme Bamsen olevan kaksi- tai kolmevuotias ennen seuraavan koiran tuloa. Olisi mukavaa ehtiä ensin nauttimaan vähän aikuisemman Bamsen seurasta ennen kuin ns. penturumba alkaisi uudelleen. Ettei elämä vuodesta toiseen olisi pelkkää perusasioiden opettelua.

Tällä hetkellä kaksi tai kolme koiraa olisi siksi sopiva määrä, että pienehköön kerrostalokaksioon ei mahtuisi mukavasti kahden ihmisen lisäksi kovin monta koiraa. Varsinkaan jos kaikki koirat tunkisivat sänkyyn nukkumaan. Bamse varmasti nauttisi koirakaverista, mutta sitä saadaan vielä odottaa pidempi tovi. Bamse pitää jo yksinään huolen siitä, että meillä riittää tekemistä. Kaikki ajallaan.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti