sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Murrosikäinen Pampula ja muita koirakuulumisia

Bamse on ollut viime aikoina oma energinen itsensä. Energiaa on oikeastaan vähän liikaakin, mutta se taitaa johtua lähinnä siitä, ettei Bamse ole nyt saanut juosta irrallaan. Tiistaina edessä on leikkaus, jossa polveen laitetut pinnat poistetaan. Toivottavasti tilanne helpottaa sen jälkeen. Aamuisin Bamse voisi tosin vähän hillitä energiaansa. Vielä marraskuussa se malttoi kiltisti nukkua, mutta nyt se haluaisi herätä riehumaan vähän turhan aikaisin.

Bamsen murrosikäkin on totisesti jatkunut. Bamse on kova pureskelemaan ja riehumaan, eikä ruoka meinaa aina maistua. Mahtaakohan pojalla olla tytöt mielessä... Hajut Bamsea ainakin kiinnostavat ulkona paljon enemmän kuin aiemmin. Se on myös alkanut merkkailla, vaikkei se vielä kovin monta kertaa olekaan jalkaa nostanut.


Alkuviikosta olin käymässä kotikotona, missä odotti vanha tuttu lauma. Netta oli oma haukkuvainen itsensä, eikä sillä ole ainakaan vielä alkanut ikä painaa. En myöskään huomannut siinä suurempia vanhenemisen merkkejä. Ehkä se on vähän haalistunut naamastaan jostain kohdasta, mutta ei siitä vanhaa saa tekemälläkään. Ja ikäähän neidille tulee huhtikuussa mittariin kokonaiset kymmenen vuotta.

Netalla on aiemmin ollut vähän ongelmia mahan kanssa ja lopulta selvisi, että vika taitaa olla haimassa. Erikoisruokavaliolla ja haimaentsyymillä tilanne saatiin kuitenkin hallintaan ja Netalla on takana pitkä hyvä jakso. Ruokakin on maistunut hyvin. Kuulemma silloin, kun sen maha oli sekaisin, sille ei oikein maistunut ruokakaan.

Miru täyttää ylihuomenna kymmenen vuotta ja siitä vanhenemisen on nähnyt ainakin parin vuoden ajan. Minusta tuntuu jopa siltä, että Miru vanheni hetkessä Vilkun kuoleman jälkeen. Miru on myös saanut kipulääkettä oletettuihin nivelkipuihin. Lääkkeen ansiosta se on ollut pirteämpi.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti