torstai 30. joulukuuta 2021

Loppuvuoden kuvasaalis ja sekalaisia kuulumisia

Tähän postaukseen olen kerännyt loka- ja joulukuussa ottamiani valokuvia. Kamera on viime aikoina jäänyt harmittavan vähälle käytölle, joskin kännykällä otan kuvia usein sitten senkin edestä. En myöskään tiedä, mitä osan kuvista laadulle kävi siinä vaiheessa, kun siirsin ne nettiin.

Viime kuulumispostauksesta jäi uupumaan se, että Pandalta poistettiin viikko sitten viimeinen maitokulmahammas. Kaikki muut maitohampaat irtosivat itsestään kiltisti, mutta ylämaitokulmahampaat tuntuivat olevan tiukassa, vaikka pysyvät hampaat olivat jo alkaneet kasvaa. Pian ajan varaamisen jälkeen vasen maitokulmuri lähtikin irti itsestään, mutta oikean kohdalla ei käynyt niin.

Hammas poistettiin HauMaussa, ja operaatio oli hyvin nopea. Vein Bamsen eläinlääkäriin aamukahdeksalta, ja jo ennen kymmentä sain soiton, että Pandaa voidaan tulla hakemaan. Hampaanpoiston jälkeen ohjeena oli viikon ajan syöttää pehmeää ruokaa ja käyttää Pandalle suuvettä. Tikit ovat itsestään sulavat, joten niitä ei tarvitse poistaa erikseen.

Pandan jalan suhteen on edelleen konsultoitu eläinlääkäriä, koska ruvesta huolimatta metallilevy tuntuu hieman näkyvän. Ilmeisesti metallilevy hankaa ihoa niin, ettei se suostu paranemaan. Varasimme eläinlääkärin kanssa Pandalle tammikuulle ajan, jolloin otetaan toiset kontrolliröntgenet ja samalla poistetaan tämä metallilevy. Kunhan se haava sitten paranee, päästään palaamaan kuntoutusasioiden ääreen.

Bamse on ollut oma itsensä. Siitä on vain tullut mahdottoman ahne, ja sitä kiinnostaisi syödä kaikki syötäväksi kelpaava. Tämä on huima muutos, kun mietitään, miten ennen helmikuista kastraatiota Bamse oli todella huono syömään.

Myös Netta voi hyvin. Kuuloaisti vaikuttaa toimivan hyvin. Syyskuussa eläinlääkärissä sanottiin, että Netalla on silmissä samentumia, jotka ovat tuossa iässä normaaleja. Ja kieltämättä Netan silmät eivät näytä niin kirkkailta kuin Bamsen. Ruoka Netalle kuitenkin maistuu, enkä oikein osaa nähdä siinä vanhuutta, vaikka se täyttääkin keväällä jo 12 vuotta.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti