tiistai 28. joulukuuta 2021

Syksyn suuri kuulumispostaus

Koska kuulumisia on blogiin päivitetty viimeksi syyskuussa, on vihdoin aika korjata tämä tilanne. Mitä syksyllä tapahtuikaan? Mitä teimme ja missä kävimme? Kuka matkusti ja minne? Tässä postauksessa saamme selvyyden siihen. Postausta kuvittavat syksyn kuvat, joiden ohessa on myös kuvatekstit.

Panda eli syksyllä parasta pentuaikaansa. Se osallistui syyskuussa esimerkiksi fuksiaisiin, mikä taisi silloin jäädä mainitsematta. Totuttelimme myös eri kulkuneuvoihin. Panda tuntui keräävän huomiota, ja usein ihmiset hymyilivät sen nähdessään.

Panda pääsi paitsi kaupunkikävelylle myös retkelle Vallisaareen. Se oli melko tuulinen päivä, joten Panda sai käyttää Bamsen vanhaa, tuolloin sille vielä liian isoa neulepaitaa. Matkalla mukana oli myös Pandan kantoreppu, jossa Panda myöhemmin lepäili kahvilassa lounastamisen aikana.

Panda Havis Amandan luona | Panda Helsinki Biennaalilla
Panda Vallisaaressa

Bamse pääsi nauttimaan ajasta ja lenkeistä myös ilman Pandaa. Kävimme Uutelan ulkoilualueella, mutta siitä unohdin laittaa kuvat tähän postaukseen. Bamse on myös saanut harjoitella vierellä kulkemista edelleen, koska välillä meininki on melkoista sähläämistä sen innostuessa.

Bamse heijastinvarusteissaan | Bamse rantakalliolla

Panda kävi pentukurssin Käpylässä Koirakoulu Ilossa. Pääsimme tosin käymään vain kolmella kerralla neljästä, koska yhdellä viikolla Bamsella oli kennelyskäoireita, enkä halunnut leikkiä asian kanssa. Leikkitreffeillä Panda taisi päästä käymään kerran, koska toinen kerta piti myös peruuttaa tuon kennelyskähomman takia.

Pentukurssin viimeisellä kerralla kaikki pennut saivat leikkiä keskenään, ja Pandakin oli kiinnostunut osallistumaan. Aiemmin se oli mm. saanut pelata älypeliä, koska muut olivat hieman isompia. Leikkitreffeillä sitä puolestaan ujostutti. Ihan harmittaa, ettemme töideni takia päässeet osallistumaan leikkitreffeille useammin. Bamsen kanssa ne olivat niin kiva tapahtuma.

Panda pentukoulussa | Syksyn alkua

Bamse ja Panda hioutuivat tiiviiksi puuhakaksikoksi. On kyllä ollut ihanaa, kun niistä on ollut seuraa toisilleen. Samalla on ollut hauska nähdä, miten erilaisia ne ovat keskenään. Bamse on aina menossa ja tuntuu sähläävän. Panda taas vaikuttaa skarpimmalta.

Panda ja Bamse
Bamse ja Panda kivellä | Panda ja Bamse rantakalliolla

Lokakuussa Bamse kävi ottamassa kennelyskärokotteen, ja Panda kävi ottamassa toisen rokotteensa. Se meni kivasti. Vähätpä silloin tiedettiin, että myöhemmin tänä vuonna juostaisiin eläinlääkärissä ihan urakalla. Silloin ajatus oli, että seuraava kerta olisi varmaan terveystarkastusten aikaan.

Panda lehtien päällä | Panda pentukurssilla
Panda ja Bamse Vuosaarenhuipulla | Bamse matkalla pois Vuosaarenhuipulta
Panda pentukurssilla | Pandan toisen rokotuksen aika

Marraskuussa lähdin Pandan kanssa käymään kotikotonani Pohjois-Karjalassa. Netta ja puudeli Muru eivät olleet ollenkaan vakuuttuneita Pandasta, mutta vanhempieni uusi sileäkarvainen collie Venna oli innoissaan Pandasta. Pandalla ja Vennalla on ikäeroa vain viiden päivän verran, ja niiden leikit osuivat hyvin yhteen.

Kaksikko leikkikin riemukkaasti, eikä kokoerokaan haitannut. Nythän Venna on kasvanut hurjasti ja on jo Nettaakin isompi. Saapa nähdä, miten kaverukset reagoivat tavatessaan ensi kerran. Puhumattakaan Netan reaktiosta... Netta on nimittäin nyt täällä Helsingissä meidän kanssamme.

Panda junassa matkalla Joensuuhun | Panda ja Venna
Panda ja Netta junassa | Netta lepäilemässä sohvalla

Elämä kolmen koiran kanssa on sujunut hyvin. Netta toki on oikein helppo ja sopeutuvainen koira. Välillä se tosin yrittää pomottaa muita. Kerran se myös joutui tappeluun Bamsen kanssa yrittäessään mennä Bamsen kupille. Bamse ärähti ja show oli valmis. Pandan kanssahan Bamse on oppinut puolustamaan omaa ruokaansa.

Netta kävi marraskuussa eläinlääkärissä taas vaihteeksi silmätulehduksen takia. En tiedä mikä siinä on, että sen pitää täällä saada silmätulehduksia. Sama juttu alkuvuodesta ja viime vuonna syksyllä. Tällä kertaa eläinlääkäri myös havaitsi yhden hampaan murtuneen. Netta joutuneekin taas hammashoitoon. Alkuvuodestahan siltä poistettiin yksi katkennut etuhammas, jonka takia se lopetti jopa syömisen. Viime vuonna sillä taas oli katkenneen hampaan takia poskessa patti, jota ehdin luulla jo joksikin kasvaimeksi. Onneksi Netta on muuten pysynyt hyvässä kunnossa, koska sillä alkaa jo olla ikää. Sehän on yksitoista ja puoli vuotta vanha.

Panda prinsessasängyssä | Koirat lenkillä
Kokous?

Panda tuntuu varsin pikkuruiselta Bamseen ja Nettaan verrattuna. Vajaan puolen vuoden iässä kotimittaus antoi säkäkorkeudeksi 34 cm. Paino on viimeisten eläinlääkärikäyntien ajan vaihdellut 4,5 ja 4,85 kg välillä. Näyttäisi siis siltä, että Panda jää rotumääritelmän asettamien kokovaatimusten mukaiseksi.

Bamse painoi leikkauksensa aikaan 7 kg, nyt se taitaa painaa 10 kg eli on suht samankokoinen kuin Netta. Netta on n. 42 cm korkea ja Bamsella korkeutta on hieman vähemmän. Ei siis ihme, että Panda tuntuu pikkuruiselta näihin kahteen isoon verrattuna. Vanhan blogin tietojen mukaan Netta oli jo neljän kuukauden iässä isompi kuin Panda nyt. Aika saa tosin näyttää, minkä kokoiseksi Panda jää. Korvat sillä ovat alun glyserolin käytön jälkeen nousseet pystyyn.

Panda isojen koirien välissä | Prinsessasänky kallellaan

Ei kommentteja

Lähetä kommentti