lauantai 1. tammikuuta 2022

Vuosikatsaus ja tulevan vuoden tavoitteet

Mitä olisi vuodenvaihe ilman vuosikatsausta ja tulevan vuoden tavoitteita? Sitä minäkin. Nyt on nimittäin aika tehdä jonkinlainen yhteenveto vuodesta 2021 ja suunnata katseet tulevaan vuoteen ja sen (toivottavasti) mukanaan tuomiin kuvioihin.

Vuosikatsaus 2021

Tänä vuonna Bamsen elämään on mahtunut erinäisiä muutoksia. Tammikuussa muutimme uuteen asuntoon, mihin Bamse sopeutui erinomaisen hyvin. Koska vanhassa asunnossamme ei ollut ovikelloa ja tässä uudessa on, mietin alkaako Bamse haukkua ovikellolle. Onneksi se kuitenkin pääosin suhtautuu ovikellon sointiin innokkaasti (koska se olettaa saavansa vieraita).

Helmikuussa Bamse kastroitiin, mikä on helpottanut myös Bamsen elämää. Ennen kastrointia se nuuskutteli kaikkea ja merkkaili todella paljon, mutta isoin ongelma oli ruokahalun puute. Ruoka ei sitten millään tahtonut maistua. Kastroinnin jälkeen ruoka alkoi maistua, ja meidän pitikin vaihtaa ruoka kevyempään vaihtoehtoon.


Alkuvuodesta myös Netta vietti luonamme muutaman kuukauden samoin kuin nyt loppuvuodesta. Jos Netan katkennutta hammasta ja silmätulehdusjuttuja ei lasketa, on sen vointi ollut sangen hyvä. Muihin etälauman jäseniin liittyen tuli myös suru-uutisia, kun Miru siirtyi maaliskuun lopulla ajasta ikuisuuteen.

Elokuussa meille muutti sijoituspentu Panda. Sen kanssa osallistuin syksyllä pentukurssille, minkä lisäksi kävimme eri paikoissa sosiaalistamisen nimissä. Pandan osalta loppuvuotta on varjostanut jalan murtuma ja sen leikkaushoito.


Seuraavaksi käymme Bamsen tämän vuoden tavoitteiden kimppuun.

Harrastukset ja koulutus

Olisi kiva päästä osallistumaan jollekin kurssille

Tätä emme saaneet tänä vuonna vielä toteutettua.

Agility tai rally-toko kiinnostaisi

Tämäkin pääsi jäämään.

Arkitaitojen hiominen ja vahvistaminen

Arkitaitoja olemme hioneet. En oikein tiedä, miksi tämä kohta on harrastusten ja koulutuksen kategorian alla, mutta alemmassa arkielämän kategoriassa on lisää näistä asioista.

Arkielämä

Hihnakäytös kuntoon

Hihnakäytöstä on parannettu opettamalla siihen käsky "Viereen!" ja palkkaamalla runsaasti. Tähän kuuluu myös ennakointi. Joka kerta ei ole 100 % onnistunut, mutta Bamse on jo oppinut valtavan paljon.

Leikkejä muiden koirien kanssa

Koirapuistossa emme ole oikeastaan muuton jälkeen juurikaan käyneet. Kesällä Bamse kävi leikkimässä yhden toisen sheltin kanssa, mutta muuten leikkitreffit ovat jääneet. Pandasta tuli Bamselle kuitenkin hyvä leikkikaveri.

Terveys

Terveenä pysyminen

Bamse on pääsääntöisesti pysynyt terveenä. Syksyllä sen silmät rähmivät, mutta syynä olivat ylimääräiset ripset.

Ruokailuasioiden kuntoon saaminen

Kastroinnin ansiosta ruoka alkoi maistua, kuten aiemmin kirjoitinkin.

2022 tavoitteet

Bamse

Harrastukset ja koulutus
 • Jokin kurssi, kuten rally-toko tai agility
 • Uusia temppuja
Arkielämä
 • Hihnakäytösprojektin jatkuminen
 • Leikkejä muiden kuin Pandan kanssa
 • Retkiä eri paikkoihin
Terveys
 • Terveenä pysyminen

Panda

Harrastukset ja koulutus
 • Jokin kurssi, kuten pentujen jatkokurssi tms.
 • Paljon uusia temppuja
Arkielämä
 • Hihnakäytöksen hiominen
 • Leikkejä muiden kuin Bamsen kanssa
 • Retkiä eri paikkoihin
Terveys
 • Terveenä pysyminen
 • Metallilevyn poistaminen jalasta ja kuntoutus

Ei kommentteja

Lähetä kommentti