sunnuntai 18. elokuuta 2019

Kodista pennunkestävä

Bamse on saanut meitä muuttamaan sisustusta tilapäisesti niin, että kodistamme tulee pennunkestävä. Kodin on tarkoitus olla Bamselle turvallinen, minkä lisäksi tavoitteena on estää kenkien, sähköjohtojen jne. pureskelu. Miten olemme tehneet kodista pennunkestävän?

Mitä on syytä muistaa?
  • Bamsen ulottuville ei jätetä mitään, mihin se ei saisi koskea. Esimerkiksi ksylitolipastillit, suklaa tai lääkkeet eivät saa olla Bamsen saavutettavissa.
  • Bamselle pitää muistaa tarjota luvallista pureskeltavaa. 
Kompostikehikosta tehdyt aidat tilan rajaajina

Meillä on makuuhuoneessa korkea ikkuna, jota pidämme kesäisin öisin auki. Koska ikkuna yltää melkein lattiaan asti, meidän täytyi keksiä keino estää Bamsea kiipeämästä ikkunasta ulos yöllä. Kävin aluksi kysymässä Mustista ja Mirristä, olisiko heillä jotain tähän tarkoitukseen sopivaa, mutta he suosittelivat kompostikehikkoa.

Rakensin kompostikehikosta ja nippusiteistä kaksi aitaa. Yhteen aitaan kuuluu kaksi kompostikehikon osaa, jotka kiinnitin nippusiteillä. Nippusiteet on ostettu Prismasta ja kompostikehikko Biltemasta. Tällaisen aidan pystyy asettelemaan ikkunan eteen niin, ettei Bamse pääse menemään sinne. Olemme myös ajatelleet käyttävämme toista aitaa koiraporttina Bamsen jäädessä yksin kotiin.

EDIT 3.9.2019: Nippusiteet on lyhennetty kunnolla, koska Bamse olisi halunnut järsiä niitä.


Pahvi suojaa hyllyjä

Kun Netta ja Miru olivat pentuja, suojasimme kotikotona mm. kirjahyllyjä pahvilla. Silloin Netta kyllä järsi välillä pahvia, muttei päässyt käsiksi kirjahyllyihin. Niinpä hankimme aaltopahvia, jolla pystyimme kätevästi suojaamaan kirjahyllyn alimmat rivit.


Samanlaiset suojat on viritelty eteiseen kenkätelineiden eteen. Kengät voi nostaa suojapahvin yli vasemmanpuoleiseen telineeseen. Vasemmanpuoleinen viritelmä on uusittu jo kerran ennen Bamsen tuloa. Muutenkin pahvit on laitettu ennen Bamsen saapumista.


Johdot piiloon

Johdot ovat yksi asia, jota emme halua pennun pureskelevan. Olemme pyrkineet piilottamaan johdot, joihin Bamse voisi yltää. Piilotusprojekti on tosin vielä osittain kesken. Olemme suunnitelleet Bamsen jäävän yksin ollessaan makuuhuoneeseen, jossa johtoja on vähiten. Siellä olevat jatkojohdot pystyy näppärästi nostamaan päiväksi pois Bamsen ulottuvista.


Pistorasiat suojaan

Vesikupit ovat kuvan pistorasian alla olevan kupinalusen päällä, koska emme keksineet järkevämpää paikkaa niille. Bamse on kuitenkin välillä onnistunut läikyttämään vettä ja kävelemään vesikupin kautta, minkä lisäksi kyseinen pistorasia kiinnosti sitä muutenkin. Niinpä hankimme Clas Ohlsonilta pistorasian suojia, joilla pystyimme suojaamaan pistorasioita. Paketissa oli yhteensä kuusi suojaa, joista kolme on tällä hetkellä käytössä.


Miten te olette tehneet kodistanne pennunkestävän?

Ei kommentteja

Lähetä kommentti