sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Yhteistyö: Koirankoulutuksen perusteet -kurssi

Postaus on tehty yhteistyössä Kuono.fi:n kanssa. Kurssi on saatu.

Saimme Kuono.fin kautta mahdollisuuden kokeilla verkkokurssia "Koiran koulutus perusteet eläintenkouluttaja Noora Tihtosen kanssa". Klikkaamalla tästä pääset lukemaan lisätietoja kurssin sisällöstä sekä halutessasi ilmoittautumaan kurssille.

Kurssi koostui kolmesta moduulista, joissa oli ohjevideoita. Ensimmäisen moduulin videoilla taustoitettiin koiran oppimista, toisen moduulin videoilla käytiin läpi perustaitoja ja kolmannen moduulin videoilla pureuduttiin koiran ongelmakäyttäytymiseen.

Bamsen kanssa olinkin ottanut naksuttimen käyttöön jo Bamsen ollessa pentu, joten se oli tuttu juttu. Monia perustaitoihin kuuluvia juttuja olimme harjoitelleet esimerkiksi pentukurssilla, mutta esimerkiksi Bamsen hihnakäytöksessä on parantamisen varaa. Ohjevideot antoivat myös selkeän kuvan siitä, miten asia kannattaa koiralle opettaa – pelkät suulliset tai kirjalliset ohjeet eivät välttämättä antaisi samanlaista kuvaa asiasta.


Ongelmakäytösmoduuli oli meille tarpeellinen, sillä Bamsen ongelmiin kuuluvat muun muassa ongelmat muiden koirien ohituksissa. Näissä tilanteissa Bamse yleensä kiinnostuu muista koirista ja jos ohitettava koira alkaa rähisemään, saattaa Bamsekin lähteä mukaan rähinään. Toinen ongelma on myös Bamsen tapa haukkua esimerkiksi pulkkailijoille, koska se ei ole tottunut niihin.

Kurssin avulla saimme keinoja, joiden avulla voimme lähteä työstämään ongelmakäytöstä. Ongelmien ratkeaminen vie toki aikansa, joten suuria tuloksia emme ole vielä saaneet. On kuitenkin hyvä pysyä kärryillä siitä, miten ongelmia voidaan ratkoa varsinkin nyt, kun Bamse on vielä nuori koira.

Verkkokurssiominaisuuden koin hyödylliseksi varsinkin tässä maailmantilassa, jolloin kurssit eivät välttämättä pyöri normaalisti. Itsenäinen tahti mahdollistaa myös kurssin suorittamisen esimerkiksi opintojen tai töiden ohella. Koska kurssi ei ollut sidottu aikaan tai paikkaan, oli sen pariin helppo palata niin halutessaan. Suosittelen tätä kurssia henkilöille, joita kiinnostaa opettaa koiralleen perustaitoja tai pyrkiä kitkemään ongelmakäytöstä pois.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti