lauantai 16. heinäkuuta 2022

Pitkästä aikaa kuulumisia

Täällä jälleen! Kuvamateriaalina maaliskuussa otettuja kuvia, jotta ne saadaan tänne blogin puolelle. Luvassa on myös vielä erillinen kuvapostaus, jotta päästän sitten myöhemmin laittamaan tuon maaliskuisen kerran jälkeenkin otettuja kuvia. Mutta mitä meille oikein kuuluu ja mitä onkaan tapahtunut, kun on ollut tällainen postaustauko?

Ei ole oikeastaan tapahtunut yhtään mitään. Pandalla oli huhtikuussa ensimmäiset juoksut. Se tuntuikin oudolta, koska Netta on sterkattu kymmenen vuotta sitten, joten oli aika pitkä tauko elämästä juoksuisten narttujen kanssa. Olin jo etukäteen hankkinut Pandalle parit juoksupöksyt, joten niillä olikin käyttöä.

Keskiviikkona käytiin Pandan kanssa fyssarilla. Leikattu jalka oli itse asiassa vahvistunut, kun taas oikeassa reidessä oli vähemmän lihasmassaa. Tarkoitus on nyt jatkaa harjoituksia takapään vahvistamiseksi. Suositeltiin myös polvien tarkastuttamista luustokuvien yhteydessä.


Bamsekin voi hyvin. Kesäkuussa se kävi pari kertaa eläinlääkärissä oksentelun ja pulauttelun takia, mutta mitään selkeää syytä ei saatu. Tilanne saatiin hallintaan. Toisella eläinlääkärikäynnillä Bamselta ultrattiin sappirakko, jossa oli hieman höttöä, mutta ei mitään sen vakavampaa. Eläinlääkäri suositteli kuitenkin ultrauttamaan sapen muutaman vuoden päästä uudelleen.

Oli kuitenkin helpottavaa tietää, ettei sappirakon pitäisi ainakaan vielä aiheuttaa ongelmia. Sappirakko-ongelmat tuntuvat nimittäin olevan shelteillä yleisiä. Nyt Bamse syö hyvillä mielin ja oksentaa vain, jos ruokintaväli venähtää liikaa.

Pahimmat helteet ottivat jonkin verran voimille. Bamse makoili mielellään viilennysmatolla, ja molemmat koirat viihtyivät myös tuulettimen edessä. Vältettiin myös viettämästä aikaa ulkona keskellä päivää, jotta koirille ei tulisi liian kuumat oltavat.


Netta palasi maaliskuussa ienkontrollinsa jälkeen kotiin Pohjois-Karjalaan. Ne pahimmat helteet olisivatkin varmasti ottaneet sillä voimille erityisen paljon, kun se ei ole enää mikään nuori koira. Sillähän tuli huhtikuussa täyteen 12 vuotta.

Bamse täytti kesäkuussa kolme vuotta ja Panda puolestaan vuoden. Aika menee niin nopeasti. Bamse tuntuu rauhoittuneen sekä kastraation että Pandan tulon jälkeen. Toki osa rauhoittumisesta on voinut tulla myös iän mukana, joskaan ei se vieläkään kaikkein rauhallisin koira ole.

On itse asiassa hauskaa seurata Bamsen ja Pandan eroavaisuuksia. Bamse tuntuu olevan herkemmin menossa, kun taas Panda vaikuttaa mietteliäämmältä. Molemmat rakastavat huomiota, mutta Bamse tykkää enemmänkin peppurapsutuksista. Panda puolestaan saattaa sohvalla kiipeillä ihmisten päälle ja läpsiä tassulla halutessaan rapsutuksia.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti